Εκτός λειτουργίας το Αθλητικό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης

Εκτός λειτουργίας το Αθλητικό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης

Αρ. Πρωτ. 7371/11.3.2010

Προς Υπουργό:

- Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Στον αέρα βρίσκεται η λειτουργία του Αθλητικού Δικαστηρίου στη Θεσσαλονίκη. Το αρμόδιο Υπουργείο δεν έχει επιδείξει μέχρι στιγμής  το ανάλογο ενδιαφέρον, που θα συντελούσε στην δημιουργία έδρας αθλητικών δικαστών στη Θεσσαλονίκη. Η ανάγκη που επιβάλλει τη λειτουργία του αθλητικού δικαστηρίου στην πόλη μας, είναι σημαντική, καθώς η λειτουργία του δεν θα αναγκάζει τους παράγοντες των τοπικών ομάδων να μεταβαίνουν στην Αθήνα, όπου ήδη υπάρχει Αθλητικό Δικαστήριο, για να εκδικαστούν οι υποθέσεις τους. Αυτό  θα έχει οφέλη, τόσο στην περικοπή των εξόδων που δημιουργεί η μετάβασή τους στην Αθήνα, όσο και στην αμερόληπτη απονομή δικαιοσύνης.

Πέραν των παραπάνω, όμως, η λειτουργία Αθλητικού Δικαστηρίου στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί αποκεντρωτικά ως προς τη συγκέντρωση πληθώρας υπηρεσιών στην Αθήνα. Και αυτό με τη σειρά του συμβάλει, δίνοντας λύση σε πολλά νομικά θέματα που προκύπτουν στον αθλητικό χώρο. Οφείλει λοιπόν η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου να προχωρήσει άμεσα στη λειτουργία του, έτσι ώστε να μην μείνει στα χαρτιά άλλη μία σημαντική, για τη Θεσσαλονίκη,  δράση.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Τι χρονοδιάγραμμα θέτει η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, έτσι ώστε  να λειτουργήσει επιτέλους  το Αθλητικό Δικαστήριο στη Θεσσαλονίκη;

Απάντηση Υπουργείου